skip to Main Content
Kleurenflats In De Cobouw

Kleurenflats in de Cobouw

Bewoners spelen belangrijke rol bij metamorfose 60 jaar oude flats

Af en toe verschijnen we als bedrijf in de Cobouw. Ditmaal stonden de Kleurenflats in de spotlights: In 13 dagen een nieuwe voor- en achtergevel, voordeur, keuken, badkamer én toilet: dat krijgen de 154 appartementen van de Panneroodflat, een van de vier zogenaamde Kleurenflats vlakbij de Gouw in Zaandam-Oost. Bouwbedrijf Ooijevaar is de hoofdaannemer van het project.

De ruim vijftig jaar oude woningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd, daar was iedereen het wel over eens. Bewoners hadden last van kou, vocht en tocht. ‘De flatwoningen worden niet alleen comfortabeler, maar ook energiezuiniger: ze maken de sprong van energielabel G naar A’, aldus Peetoom. De verwarmingsinstallaties worden vervangen, het dak krijgt extra isolatie en de kopgevels worden geïsoleerd met spouwmuurisolatie. Betonschade wordt hersteld en de kozijnen worden vervangen.

Bovendien waren de entrees voor veel bewoners een doorn in het oog, aldus projectmanager Marco Peetoom. “De plint was min of meer dichtgemetseld en werd als onveilig ervaren. Iedereen kon de flats zo binnenlopen. We hebben die plint eruit gesloopt en transparant gemaakt door veel glas te gebruiken.” Bewoners kunnen nu met een speciale tag naar binnen en bezoekers kunnen zich melden via het nieuwe intercomsysteem.

 

 

Back To Top