skip to Main Content

Ooijevaar Möbile | Verbinding maken en contact herstellen

De corona-crisis raakt ons allemaal, maar hakt er extra zwaar in bij de meest kwetsbaarste mensen in onze samenleving. Zo is de behoefte aan contact tussen cliënten van woon | zorginstellingen en hun families groot, maar is die niet eenvoudig te realiseren. Veel van de geboden oplossingen voldoen niet aan de wens om op een zo vertrouwde en natuurlijk mogelijke manier met elkaar in verbinding te staan. Het idee achter de Möbile is dat we verbinding maken en contact herstellen tussen mensen door een zo beperkt mogelijke, natuurlijk aanvoelende veiligheidsbarrière te creëren.

 Mobiele oplossing

De Möbile kan vanwege de uitgekiende maatvoering en grote zwenkwielen overal geplaatst en ingezet worden; in een huiskamer, restaurant, porto-cabin, appartement of de buitenruimte). De Möbile past in de meeste liften en kan door zorgdeuren, waarmee hij ook op hogere verdiepingen en in privévertrekken te gebruiken is.  Uiteraard is het meubel rolstoel-proof en geschikt om voor of om bestaand zitmeubilair te plaatsen.

Natuurlijk contact

Onze oplossing maakt relatief ‘normaal’ contact mogelijk in een niet-klinische omgeving (i.e. geen kale container of communicatie via intercom). Het biedt een heldere structuur voor cliënten en bezoekers — ons ontwerp zorgt automatisch voor afstand, waardoor verwarring, verdriet en desoriëntatie worden beperkt. Het meubel voelt bovendien warm en vertrouwd aan door de natuurlijke uitstraling en ronde vormen.

Breed inzetbaar en aanpasbaar

Vanwege het mobiele karakter kan bij een wijziging van  de situatie of versoepeling/verzwaring van maatregelen de afstand tussen mensen eenvoudig worden aangepast. Indien wenselijk kan in een later stadium zelfs het scherm van gelaagd glas eenvoudig worden verwijderd. De Möbile maakt daarnaast gelijktijdig bezoek van meerdere personen in bestande ruimten mogelijk en het is ook na de corona-crisis bruikbaar als bijvoorbeeld balie, werkplek of bar.

 Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Paul Vlaar | paul@ooijevaar.nl | 072-5118696

Back To Top