skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: Gefaseerde verbouwing Zorgcentrum De Nieuwpoort
Plaats: Alkmaar
Opdrachtgever: Stichting NIKO

In opdracht van Stichting NIKO en in samenwerking met Planadvies en BBA heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de voorbereiding en uitvoering van een intensieve en grootschalige, gefaseerde verbouwing van Zorgcentrum De Nieuwpoort verzorgd. De plannen voor de verbouwing zijn in bouwteam ontwikkeld, waarbij we het ontwerp samen met onze bouwpartners in 3D tot uitvoeringsgerede stukken hebben uitgewerkt en de nodige optimalisaties hebben doorgevoerd om een zo prettig mogelijke leefomgeving voor de bewoners te creëren.

De verbouwing en renovatie betroffen zowel de binnen- als de buitenzijde van het complex. De bewoners en medewerkers van De Nieuwpoort in Alkmaar hebben wat betreft het laatste niet zozeer een nieuw ΄jasje΄ maar een heus nieuw ΄maatpak΄ gekregen. Zo hebben we de bestaande gevels aan de buitenzijde voorzien van hoogwaardige isolatie, afgewerkt met steenstrips die het zorgcentrum een prachtige, chique uitstraling geven. Dit biedt de bewoners ook extra comfort, omdat het gevelpakket in de zomer de warmte buiten houdt, terwijl de appartementen in de winter een aangenamer binnenklimaat krijgen.

Om het nieuwe restaurant te kunnen realiseren, hebben we een nieuwbouw gemaakt die verbonden is met het bestaande gebouw. Het restaurant zelf is heel licht, mede vanwege de grote raampartijen die uitkijken op de tuin en diverse dakvensters. Het akoestische plafond, de grote houten spanten, diverse zitjes en de verbinding met de nieuwe kapsalon, winkel, bibliotheek, keuken en ontspanningsruimte zorgen voor een huiselijke, knusse omgeving, waarin de bewoners zich veilig en thuis voelen. Om ervoor te zorgen dat er heerlijke gerechten kunnen worden bereid, hebben de bewoners en medewerkers de beschikking gekregen over een schitterende open grootkeuken.

Tot slot hebben we ook de appartementen van de bewoners zelf gerenoveerd, inclusief de daarbij behorende installaties, waaronder het aanbrengen van koelplafonds op de bovenste verdieping. De geheel gerenoveerde wooneenheden zijn voorzien van nieuwe vloerafwerking, wandafwerking, plafonds, badkamers, pantry’s en toiletten. De kamers van de bewoners zijn daardoor getransformeerd in schitterende comfortabele woningen.

Om de verbouwing, renovatie en nieuwbouw zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we in samenspraak met alle betrokkenen voor een aanpak in diverse fasen gekozen. Hiermee kon de overlast voor de bewoners en medewerkers van De Nieuwpoort zoveel mogelijk worden beperkt en werd het continu en veilig functioneren van het zorgcentrum tijdens onze werkzaamheden gewaarborgd. De bouw werd overigens ook enorm door de bewoners gewaardeerd. Er was veel te zien en te beleven en de bewoners maakten graag een praatje met onze bouwvakkers.

Download PDF

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top