skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Gefaseerde verbouwing Zorgcentrum Den Weeligenberg
Plaats: Hillegom
Opdrachtgever: Zorgbalans

In samenwerking met Zorgbalans heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de gefaseerde renovatie en transformatie van Zorgcentrum Den Weeligenberg in Hillegom gerealiseerd. We hebben de werkzaamheden niet alleen uitgevoerd, maar zijn ook intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van de plannen voor de vernieuwing van 98 zorgappartementen en het creëren van 8 nieuwe inleunwoningen en 10 groepswoningen binnen de contouren van het bestaande gebouw.

De operatie is in vier fases onderverdeeld, mede vanwege het feit dat de locatie gewoon in gebruik is gebleven en de medewerkers en bewoners zo min mogelijk hinder mochten ondervinden van onze werkzaamheden. Naast de renovatie van de appartementen, hebben we ook gewerkt aan diverse andere gebouwverbeteringen, waaronder het wijzigen van de entree en de uitgiftebalie in het restaurant.

Aan de buitenzijde hebben we nieuwe balkons aangebracht op de verdiepingen, zodat de bewoners in de zomer makkelijker buiten kunnen zitten. Uiteraard zijn er ook diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, waaronder de vervanging van het dak, het aanbrengen van nieuwe deuren, schilderwerk en de vernieuwing van vloer- en wandafwerking. Als kers op de taart hebben we in het hart van de drie vleugels van het gebouw lichte, groene ‘longen’ gecreëerd in de vorm van prachtige vides.

De bewoners en medewerkers van Zorgbalans stralen, omdat we als team van bevlogen bouwers samen met de opdrachtgever en alle andere betrokken bouwpartners een topprestatie hebben geleverd. Het resultaat mag er zijn!

Download PFD

Back To Top