skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: Groot onderhoud 120 woningen Herman Gorterstraat
Plaats: Wormerveer
Opdrachtgever: Parteon

In opdracht van Parteon heeft Ooijevaar het groot onderhoud verzorgd van 120 woningen, verdeeld over vier woonblokken, aan de Herman Gorterstraat te Wormerveer. Voor dit project hebben we een Design & Construct opdracht gekregen, waarbij we op basis van de door de opdrachtgever geformuleerde minimumeisen, uitgangspunten en wensen een optimaal plan hebben uitgewerkt, waarbij wooncomfort, energetische verbeteringen en veiligheid voorop stonden.

Het voorbereidings- en uitvoeringsteam, onder andere bestaande uit onze eigen architecten, bewonersconsulentes, tekenaars en projectvoorbereiders, heeft de galerijflats een geheel nieuwe uitstraling gegeven: expressieve kleuren voor de onderzijde van de balkons gecombineerd met genuanceerde grijskleuren aan de voorzijde, roestvrijstalen veiligheidsnetten in visgraat-vorm rond de spiltrappen, en nieuwe portieken die de flats een heel ander aanzicht geven. Met deze nieuwe entree sluiten we de hellingbaan af, zodat de flat niet meer voor iedereen toegankelijk is.

Aan de buitenzijde van de flats is bovendien de spouw geïsoleerd, hebben we overal enkel glas vervangen door dubbel glas, is het complex voorzien van volledig nieuw schilderwerk, zijn de balkons en galerijen opnieuw gecoat en hebben we op verschillende plaatsen het voegwerk aangepakt en houtrot hersteld. Om het complex veiliger te maken, hebben we brandwerende voorzieningen aangebracht en is er op diverse plaatsen ledverlichting toegepast.

In de woningen zijn individuele cv-installaties en een mechanisch ventilatiesysteem aangebracht. Bij een groot gedeelte van de woningen hebben we tevens een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet gerealiseerd. Tijdens de gehele ingreep bleven de bewoners in hun woning. We hebben daarom een rustwoning ingericht en diverse voorzieningen getroffen om hen met zo min mogelijk overlast te confronteren. Gedurende het gehele traject is er intensief contact geweest met de bewonerscommissie en hebben wij werkzaamheden verzorgd variërend van het ophalen van de 70% akkoordverklaringen tot het uitzoeken van nieuwe keukens door bewoners en het organiseren van diverse bewonersavonden. Dit alles is gerealiseerd in een zeer korte voorbereidings- en bouwtijd van circa 8 maanden.

Download PDF

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top