skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Renovatie Library Learning Centre, Universiteit van Amsterdam

Opdrachtgever: Universiteit van Amsterdam

Architect: PUUR architecten in samenwerking met architectenbureau K2

Renovatie Library Learning Centre, Universiteit van Amsterdam

In opdracht van de Universiteit van Amsterdam heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de renovatie uitgevoerd van het Library Learning Centre, een bibliotheek en studiecentrum voor de studenten en medewerkers van de UvA, centraal gelegen op de campus van het Roeterseiland.

Dit gebouw, dat bestaat uit vier bouwlagen, gesitueerd in een binnenstedelijke omgeving, is door ons getransformeerd in een nieuwe leeromgeving van circa 5000 m2 BVO. De ingreep was complex en divers. Zo hebben we onder meer ruim 1100 studiewerkplekken, een restaurant en sanitaire voorzieningen gerealiseerd, maar is het gebouw ook opener gemaakt door een nieuw centraal trappenhuis en verticaal plein binnen de bestaande constructie aan te brengen.

Tijdens de bouw bleek dat de bestaande brandscheidingen niet voldeden, waardoor er veel extra werkzaamheden binnen de reeds krappe planning dienden te worden uitgevoerd. Het learning centre moest namelijk voor 1 september gereed zijn in verband met de start van het academisch jaar. Met heel veel creativiteit en uitzonderlijke inspanningen van alle betrokkenen hebben we deze datum op de dag weten te behalen. Er is in de zomervakantie en de weekenden in ploegendiensten doorgewerkt om de feestelijke opening te kunnen vieren. Alle betrokkenen kunnen dan ook trots zijn op de wijze waarop het project gerealiseerd is, alsmede het prachtige eindresultaat.

De bouwtijd bedroeg 7 maanden.

Back To Top