skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Nieuwbouw 19 woningen aan de Hofstraat
Plaats: Schagen
Opdrachtgever: Wooncompagnie

In opdracht van en samenwerking met Wooncompagnie zijn we begin april 2016 begonnen met de bouw van 19 eengezins hofwoningen aan de Hofstraat in Schagen. Deze woningen, in het hart van de stad, waren 8 maanden na de start van de bouw allemaal verhuurd en bewoond door woningzoekenden in het sociale segment.

Er is in dit project gekozen voor de toepassing van prefab funderingsbalken en kanaalplaatvloeren. Hierdoor hebben we in 5 dagen alle begane grondvloeren kunnen leggen. Vervolgens zijn we gestart met het optrekken van de kalkzandsteenmuren en het leggen van de verdiepingsvloeren. Daarna werden de muurplaten gesteld en de kappen geplaatst. In de bouwvak zat bij alle woningen de kap erop, inclusief de dakpannen, en de eerste blokken waren volledig gemetseld. Ook de basis voor de bergingen was gelegd.

Vervolgens is gestart met het zagen van de toppen van het metselwerk, waarna de zinken afwerkrand op het metselwerk is aangebracht. Hierop zijn ook de kunststof kozijnen en de zonnecollectoren geplaatst en is het binnenwerk in volle gang gestart. Van de trappen en de vloerverwarming tot het aanbrengen van de cementdekvloeren en het stukadoor-, schilder- en tegelzetwerk: alles ging door de goede afstemming in een razend tempo!

Begin november 2016 is het project aan een zeer tevreden opdrachtgever opgeleverd en konden de nieuwe bewoners hun intrek nemen in de woningen.

Download PDF

Back To Top