skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Realisatie 20 appartementen en gemeenschappelijke ruimten voor GGZ-NHN
Plaats: Heiloo
Opdrachtgever: GGZ-Noord-Holland-Noord

In opdracht van GGZ – NHN en in samenwerking met Zijlstra Schipper Architecten hebben we in bouwteam de intensieve renovatie van 20 appartementen in het gebouw ‘Egelenborgh’ gerealiseerd. Met alle betrokkenen is in gezamenlijkheid een plan gemaakt om het bestaande casco, dat een bedompte en bedrukte uitstraling had en niet langer geschikt was voor de huisvesting van seniore cliënten, geschikt te maken voor de toekomst. Daarbij was het van belang dat de appartementen zelfstandig bewoond moeten kunnen worden, maar dat de bewoners ook faciliteiten met elkaar kunnen delen en er gemeenschappelijke activiteiten kunnen worden georganiseerd.

Om het gebouw een betere toegankelijkheid, een prettigere woonomgeving en een frissere uitstraling te geven, hebben we een nieuwe entree gerealiseerd en zijn de appartementen voorzien van balkons. Ook hebben we de gevel een ander uiterlijk gegeven door deze rood te keimen, wat ervoor zorgt dat de ‘vleugels’ van het gebouw en het witte kader om de dakrand meer spreken.

Aan de buitenzijde van het gebouw hebben we tevens het aanbrengen en vervangen van een groot aantal kozijnen, nieuwe HWA’s en riolering, dakbedekking en het schilderwerk verzorgd. De binnenzijde van het gebouw is volledig gestript. Er is een lift ingebouwd en we hebben voor een efficiëntere, toekomstbestendige indeling gekozen, waarbij alle ruimtes opnieuw zijn opgebouwd, inclusief alle E- en W-installaties, wanden en plafonds, keukens en badkamers en vloerafwerking.

De gehele verbouwing heeft zo’n 8 maanden geduurd en voor een prachtig eindresultaat en tevreden bewoners gezorgd!

Download PDF

Back To Top