skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: Renovatie E-flats
Plaats: Zaandam
Opdrachtgever: Parteon

In april 2016 zijn onze medewerkers gestart met het groot onderhoud aan 3 flats van Parteon in Zaandam. Maar voor die tijd hebben we al een zeer uitgebreid voorbereidingstraject met elkaar doorlopen: de flats zijn volledig door ons in 3D gescand en gemodelleerd, er is gezamenlijk gewerkt aan optimalisatie van de ingrepen, vanuit de bewonersbegeleiding hebben we samen met onze opdrachtgever diverse bewonersavonden georganiseerd, er is een proefwoning gemaakt waar bewoners konden zien wat er ging gebeuren, met alle bewoners zijn warme opnames en startgesprekken gehouden, samen met de bouwpartners hebben we lean-planningen voor de werkzaamheden binnenin en buitenom de woningen georganiseerd, per woning hebben wij specifieke dagkalenders overhandigd, et cetera.

Op de bouwplaats hebben we gedurende het gehele uitvoeringstraject voor permanente bewonersbegeleiding gezorgd. Dit was noodzakelijk omdat de ingreep in bewoonde staat plaatsvond en er veel mensen in de complexen wonen die bijvoorbeeld de Nederlandse taal beperkt machtig zijn en nog nooit een ingrijpend bouwproject van dichtbij hadden meegemaakt. We hebben daarom extra veel aandacht aan de communicatie met bewoners besteed, wat ervoor zorgde dat zij goed op de hoogte waren van de planning in hun woningen, dat wederzijdse verwachtingen helder waren en zij voor vragen direct bij ons terecht konden.

De werkzaamheden binnen de woningen bestonden uit het vervangen van keukens, badkamers en toiletten en het aanbrengen van nieuwe cv- en mv-installaties. Maar de meeste werkzaamheden vonden plaats aan de buitenzijde van de flats. Zo zijn de flats aan de buitenzijde helemaal opnieuw ingepakt, inclusief de vervanging van alle kozijnen, vernieuwing van het dak, het aanbrengen van nieuwe geïsoleerde gevels en het realiseren van nieuwe entrees voor de portieken. Als laatste zijn de bestaande garages gesloopt en is een nette overgang naar de openbare ruimte gecreëerd, waarmee de terreinen tussen de flats als speelplaats voor de kinderen en ontspanning voor de andere bewoners kan worden gebruikt.

Download PDF

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top