skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: Renovatie en uitbreiding kantoor Wooncompagnie Hoorn
Plaats: Hoorn
Opdrachtgever: Stichting Volkshuisvestingsgroep Wooncompagnie

In opdracht van Wooncompagnie, een woningcorporatie die vooral huurders woonruimte biedt op het Noord-Hollandse platteland, heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de renovatie en uitbreiding van het hoofdkantoor te Hoorn gerealiseerd. Door centralisatie van werkzaamheden op één locatie was er behoefte aan een andere indeling gebaseerd op het Nieuwe Werken en moesten er – qua karakter sterk verschillende – extra werkplekken worden gecreëerd. Hiervoor is het gebouw vernieuwd en uitgebreid.

Ooijevaar heeft het gehele ontwerpproces, van haalbaarheidsonderzoek tot werktekeningen, uitgevoerd in samenspraak met Wooncompagnie. Tijdens het haalbaarheids-onderzoek is het hele complex in 3D ingescand, wat vervolgens de basis is geweest voor de uitwerking in BIM. Gezamenlijk is vervolgens een interieurarchitect geselecteerd, APTO te Amsterdam, om het interieurontwerp uit te werken. Ooijevaar heeft de bouwkundige ingrepen en de uitbreiding uitgewerkt en de vergunningsaanvraag verzorgd.

De totale doorloop, van haalbaarheidsonderzoek tot oplevering van het kantoor, is voorspoedig verlopen en heeft minder dan één jaar geduurd. Door het project in een bouwteamconstructie aan te pakken is de gehele ingreep binnen het vooraf gestelde budget gerealiseerd, ondanks diverse wijzigingen en extra wensen die tot in de laatste fase van de uitvoering zijn doorgevoerd.

Download PDF

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top