skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Renovatie hoofdkantoor Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

In opdracht van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en in samenwerking met BBN adviseurs en Adcom2000 heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de revitalisatie van enkele aaneengeschakelde kantoorpanden in Rotterdam gerealiseerd. In dit Design & Build project hebben wij het uitvoeringsontwerp verzorgd, waarbij vooraf zoveel mogelijk risico’s zijn geëlimineerd, kansen zijn verwerkt en beargumenteerde keuzes zijn gemaakt in materialen, details en uitvoeringswijzen.

Het project betreft een renovatie van circa 7.000 m2 in 3 fases, waarbij het bestaande pand deels in gebruik is gebleven – mogelijk gemaakt door een verhuis-/schuifplan – en geschikt is gemaakt voor het nieuwe werken. Naast de ontwerpwerkzaamheden hebben wij de verantwoordelijkheid voor de realisatie op ons genomen van een grote diversiteit aan werkzaamheden, zowel aan het casco van het gebouw als aan de indeling en inrichting.

Zo hebben we kozijnen, zonwering en glas vervangen en is er een nieuw tourniquet aangebracht. De installaties zijn grotendeels vernieuwd en binnen de gebouwen hebben we nieuwe vergader- en werkruimten gecreëerd die het interieur een chique en transparante uitstraling geven. Door de wanden, plafonds, vloerbekleding, het vaste meubilair en inrichtingselementen goed op elkaar af te stemmen, hebben we de bestaande kantoorruimten getransformeerd tot een moderne, gezonde werkomgeving voorzien van alle benodigde faciliteiten en kunnen de medewerkers van HHSK nu hun werk doen in een prettig en comfortabel gebouw.

Download PDF

Back To Top