skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Restauratie en nieuwbouw woningen en snackbar Koepoortsweg te Hoorn

Opdrachtgever: Stichting Stadsherstel Hoorn

In opdracht van Stichting Stadsherstel Hoorn en in samenwerking met Rietvink Architecten bna heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers zowel de restauratie van het huidige hoekpand aan de Koepoortsweg als de nieuwbouw van een horecagelegenheid (snackbar) met bovenwoning op het belendende perceel verzorgd. De Koepoortsweg is één van de oudste toegangswegen tot de stad Hoorn en beide panden zijn gesitueerd op een van de drukste plaatsen in de oude binnenstad. Het gerestaureerde hoekpand evenals het bijbehorende “theehuis” zijn vanuit cultuurhistorisch oogpunt van groot belang voor de stad.

De gecombineerde opgave zorgde voor diverse uitdagingen, variërend van het inbrengen van een heistelling op een postzegellocatie nabij kwetsbare gebouwen tot het achterhalen van historische bouwdetails en het inpassen van de nieuwbouw binnen de contouren van het perceel en de bestaande bebouwing. Er is door de architect gekozen voor een contrasterend ontwerp, dat enerzijds het unieke karakter van de binnenstad benadrukt en anderzijds onderscheidend is qua uitstraling door het gebruik van moderne materialen, zoals aluminium kozijnen, een rechthoekige dakkapel en een groot overstek aan de entreezijde van de snackbar.

De werkzaamheden voor Ooijevaar bestonden uit alle facetten die bij een nieuwbouw en restauratie om de hoek komen kijken, waaronder: hei- en funderingswerken, w- en e-installaties, schilder- en glaswerkzaamheden, het vervangen en aanbrengen van kozijnen, metselwerk, daken, sanitaire voorzieningen en het herstel van trappen, balken, wanden en vloeren, alsook een grote verscheidenheid aan timmerwerkzaamheden.

Hoofdfoto: © Bernard Faber i.s.m. Rietvink Achitecten bna

Download PDF

Back To Top