skip to Main Content
Adm. de Ruijterweg
Adm. de Ruijterweg

Projectomschrijving

Project: Transformatie Mariaschool naar 36 appartementen
Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: woningstichting Rochdale

In samenwerking met woningstichting Rochdale heeft Ooijevaar de transformatie van de voormalige Mariaschool naar 36 jongerenwoningen verzorgd. Dit oorspronkelijke schoolgebouw aan de Admiraal de Ruijterweg stamt uit 1911 en heeft een orde 3 (monumenten) status. Het prachtige gebouw dat door de stijl van de Amsterdamse School wordt gekenmerkt, beschikt over een beeldbepalende gevel en een schitterend trappenhuis.

In het markante gebouw zijn 36 zelfstandige studio’s met een vloeroppervlakte van 24 m² en een entresol van 12 m² gecreëerd. De woonunits zijn voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar, waarvan de helft statushouders. De grote ramen en de plafondhoogte van zo’n 4,60 meter zorgen ervoor dat de nieuwe bewoners de beschikking hebben gekregen over lichte, zonnige appartementen.

De transformatie was ingrijpend. We moesten niet alleen de bestaande indeling verwijderen, maar er is ook een compleet nieuwe fundering aangebracht. Vervolgens is er – binnen de contouren van het bestaande gebouw – naar een zo optimaal mogelijke indeling van de nieuwe appartementen gezocht, waarbij extra leefruimte is gerealiseerd door slapen op hoogte mogelijk te maken. Het resultaat is betoverend: lichte, ruime stadsappartementen in een uniek gebouw!

Download PDF

 

 

 

Adm. de Ruijterweg
Back To Top