skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: Verbouw en nieuwbouw Comenius Lyceum
Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam en Stichting ZAAM

In opdracht van de gemeente Amsterdam en Stichting ZAAM heeft Ooijevaar de verbouwing en nieuwbouw van het Comenius Lyceum voor haar rekening genomen. Het verouderde schoolgebouw, dat gebaseerd was op een ontwerp uit de Bossche School – in de vorm van een carré met een groot buitenplein in het midden – heeft een complete metamorfose ondergaan. Dé eyecatcher is de grote overdekte binnenplaats, die niet alleen de functionaliteit en de mogelijkheden voor het gebruik van het gebouw enorm verbetert, maar ook zorgt voor een lichte, prettige omgeving voor de leerlingen en docenten.

Het schoolgebouw, dat een oppervlak van maar liefst 13.300 m2 meet, is door ons grondig onder handen genomen. Om het overdekte binnenplein te kunnen creëren, hebben we eerst geheid en een nieuwe fundering gemaakt, waarna er een staalconstructie – bestaande uit grote “metalen bomen” – en een overkapping met lichtstraten en daklichten zijn aangebracht. Om de toegang van de verschillende vleugels met leslokalen te verbeteren, hebben we een enorme trap gerealiseerd, afgewerkt met “Stadshout”, wat gemaakt is van bomen uit de gemeente Amsterdam.

Maar er is nog veel meer gebeurd. Aan de buitenzijde is de gehele school voorzien van een “nieuwe jas” in de vorm van een geïsoleerde buitengevel, afgewerkt met keramieken strips, nieuwe kozijnen en een nieuw dak. Daarnaast zijn de complete installaties vervangen en hebben we alle lokalen voorzien van nieuwe plafonds, vloerbedekking en afwerking. Tot slot is er een heus “Econasium” gecreëerd, waar de leerlingen in de breedste zin van het woord aan de slag gaan met het thema duurzaamheid. Het resultaat is prachtig!

Download PDF

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top