skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Verbouwing Grote Houtstraat
Plaats: Haarlem
Opdrachtgever: Bruning De Goede Vastgoedregisseurs

In opdracht van Bruning De Goede Vastgoedregisseurs en in samenwerking met DVPC heeft Ooijevaar de grootscheepse verbouwing van oorspronkelijk 7 panden aan de Grote Houtstraat 98-100 in Haarlem verzorgd. De panden zijn getransformeerd in prachtige aaneengesloten winkelruimten en een viertal luxe appartementen.

Bij aanvang van het project troffen we een reeks monumentale panden aan die door de tand des tijds waren aangetast en die eerst constructief op orde dienden te worden gebracht. Uitdagingen waren er genoeg, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek (i.e. aan- en afvoer in het hart van de stad), de stabiliteit van de constructies (i.e. de panden ‘hielden elkaar overeind’) en de gewenste functionaliteit (i.e. licht en ruimte in een monumentale omgeving).

De extreem intensieve sanerings- en sloopwerkzaamheden gingen soms gelijktijdig op met het plaatsen van staal en het storten van vloeren / realiseren van funderingen. Nadat de panden weer stevig op hun benen stonden, hebben we in een recordtempo de winkelruimten en appartementen opgebouwd en afgebouwd, waarbij wij ook het 3D scan- en tekenwerk hebben verzorgd. Met de glazen lichtstraat boven de winkel en de opbouw voor de appartementen is het plaatje compleet gemaakt.

Download PDF

Back To Top