skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: Verbouwing intramurale zorgvoorziening Lelypark
Plaats: Wieringerwerf
Opdrachtgever: Wooncompagnie en Woonzorggroep Samen

In opdracht van Wooncompagnie en Woonzorggroep Samen en in samenwerking met Ted Schulten Architecten heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de renovatie, vernieuwing en verduurzaming van Zorgcentrum Lelypark in Wieringerwerf gerealiseerd. In dit project zijn grotere, toekomstbestendige appartementen gerealiseerd voor ouderen die samenwonen, is slimme domotica voor de veiligheid van bewoners met dementie toegepast, en hebben de betrokkenen heel veel oog gehad voor de toepassing van duurzame energie en installaties.

Om de toekomstbestendigheid van de zorglocatie te optimaliseren, hebben we zorgappartementen op de eerste verdieping samengevoegd. Daarmee kon afscheid worden genomen van kamers “waarbij je bed in de kamer moet staan, en je op de gang naar een aparte doucheruimte moet”. Er zijn nu weliswaar minder appartementen door het verwijderen van muren tussen de meeste eenpersoonskamers, maar ervoor in de plaats beschikt Samen nu over achttien appartementen voor mensen met een somatische zorgindicatie, waarvan zestien die door echtparen gebruikt kunnen worden en voorzien zijn van een eigen slaapkamer en badkamer.

Om ook op het gebied van duurzaamheid stappen te zetten, is in ieder appartement een warmte-terugwinsysteem aangebracht en wordt er nu met LED-verlichting gewerkt. Qua slimme domotica wordt gewerkt met sensor-gestuurde signaleringssystemen die bijvoorbeeld een signaal doorgeven aan de zorgmedewerkers als een cliënt heel lang in de toiletruimte verblijft, of geen beweging vertoont. Maar een fijne locatie zit hem ook in het uitgekiend door voeren van bouwkundige en esthetische ingrepen. Kijkend naar de psychogeriatrische afdeling voor begeleid wonen, dan valt op dat de loop naar de drie huiskamers van circa 75 vierkante meter voor drie groepen bewoners met een vorm van dementie, herkenbaar wordt gemaakt met een speciale wandbekleding in de gang “zodat men er als het ware vanzelf naartoe wordt geleid”. Kortom, na een intensieve verbouwing zijn de beide zorgafdelingen van woonzorgcentrum Lelypark in Wieringerwerf klaar voor de toekomst!

Download PDF

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top