skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Verbouwing Oscar Carré school
Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel

In het hart van de Amsterdamse Pijp heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers in opdracht van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel en in samenwerking met Jos Rhemrev architectuur en stedenbouw de grootscheepse verbouwing van de Oscar Carré school verzorgd. Dit historische pand aan de Eerste Jan van der Heijdenstraat, heeft een ware metamorfose ondergaan. Het project is uitgevoerd in het hartje van de stad in een drukke buurt.

We zijn gestart met het saneren van het in het pand aanwezige asbest. Vervolgens hebben we diverse doorbraken gecreëerd om het gebouw een meer open structuur te geven. Het constructieve plan vormde een waar huzarenstukje en zorgde ervoor dat er grotere klaslokalen konden worden gemaakt en dat de lichttoetreding tot diverse ruimtes en de ruimtelijke beleving van het gebouw aanzienlijk zijn verbeterd. Dit is versterkt door lichte en frisse kleuren toe te passen bij de afwerking en inrichting van de school.

Naast het aanpassen van bestaande kozijnen en andere bestaande onderdelen van het gebouw, het plaatsen van nieuwe kozijnen en aanbrengen van nieuw metselwerk, bestonden onze werkzaamheden uit het moderniseren van de installaties, het aanbrengen van nieuwe wanden, vloerbedekking en plafonds, het plaatsen van vaste garderobekasten, sanitair, armaturen, ramen en deuren en het verzorgen van schilderwerkzaamheden.

Alles bij elkaar hebben we samen met alle bouwpartners een mooi resultaat neergezet: een moderne school in een klassieke jas!

Download PDF

Back To Top