skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: Verbouwing woonzorgcentrum Breezicht
Plaats: IJmuiden
Opdrachtgever: Zorgbalans

In opdracht van Zorgbalans heeft Ooijevaar woonzorgcentrum Breezicht in IJmuiden getransformeerd in een toekomstbestendig en modern zorgcentrum, waarin de bewoners zich thuis voelen en medewerkers optimaal hun werk kunnen doen. De gehele verbouwing is uitgevoerd in bewoonde en in gebruik zijnde staat, waarbij de veiligheid van de bewoners en medewerkers voorop stond. Om ervoor te zorgen dat alle – soms ingrijpende – werkzaamheden met minimale overlast voor de bewoners en medewerkers verliepen, was er dagelijks overleg met het zorgteam en de locatieverantwoordelijke, hebben we boor- en hakwerkzaamheden geconcentreerd tussen 8.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur, zijn werkgebieden telkens hermetisch afgezet, is de bouwlogistiek strikt gescheiden gehouden van de bestaande bedrijfsvoering en hebben we een slimme fasering toegepast.

Qua disciplines hebben we een grote diversiteit aan werkzaamheden verricht. Zo hebben we drie kantoren, een oude keuken en diverse andere ruimtes gesloopt en omgebouwd tot vijf nieuwe gezamenlijke huiskamers, ieder voorzien van een eigen signatuur en sfeerbeeld, zodat bewoners kunnen kiezen waar ze willen zijn en waar zij zich het prettigst voelen. Daarnaast hebben we een nieuwe fysiotherapieruimte, bibliotheek, uitgiftekeuken, kapperszaak en een bruin café gemaakt en is er een nieuwe rookruimte voor de medewerkers en bewoners gecreëerd. Om de uitstraling en de toegankelijkheid van het gebouw verder te verbeteren, hebben we de hoofdentree aan de voorzijde van het gebouw volledig getransformeerd en is ook de entree aan de achterzijde vernieuwd. Bovendien hebben we nieuwe kozijnen in de gevels van het atrium geplaatst.

Andere werkzaamheden bestonden uit het vervangen van alle plafonds, inclusief die in het 16 meter hoge atrium, aanbrengen van nieuwe vloerbedekking, stukadoren en bekleden van alle wanden, installeren van nieuwe keukens en vast meubilair, het vernieuwen van de riolering en de realisatie van sanitair en 3 nieuwe miva-toiletten. Ook op installatietechnisch gebied is het nodige gebeurd, waaronder het grondig aanpassen van de brandmeldinstallatie en de MV-installatie, uitbreiding van de elektrische installaties, aanbrengen van domotica inclusief dwaaldetectie, vernieuwen van de verlichting en verwijderen van de entreebalie en vervangen door een geautomatiseerd toegangscontrole systeem. Ten slotte hebben we heel veel aandacht besteed aan het verbeteren van de brandveiligheid door het aanbrengen van brandwerende voorzieningen.

De verbouwing is begin 2016 afgerond en heeft alles bij elkaar zo’n zes maanden in beslag genomen. Het proces is heel goed verlopen, waarbij verschillende bewoners en medewerkers hebben aangegeven het jammer te vinden dat onze bouwplaatsmedewerkers niet meer aanwezig zijn. Als dank voor de fijn verlopen verbouwing hebben zij, naast de vele complimenten, een taart gekregen van de tevreden gebruikers.

Download PDF

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top