skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Verduurzaming en funderingsherstel 19 woningen Prins Hendrikstraat
Plaats: Krommenie
Opdrachtgever: Parteon

In opdracht van Parteon heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de verduurzaming en het funderingsherstel van 19 woningen aan de Prins Hendrikstraat in Krommenie verzorgd. Een hele eer, want deze woningen representeren één van de eerste sociale woningbouwprojecten van Parteon’s rechtsvoorganger én het complex beschikt over een beschermde status, onder meer vanwege het unieke gevelbeeld.

Naast het herstel van de funderingen is de complete schil van de woningen opnieuw geïsoleerd en zijn de woningen voorzien van nieuwe keukens, badkamers en toiletten. Daarmee hebben de bewoners niet alleen een buurt gekregen die in oude luister is hersteld, maar ook een woonomgeving die hen lagere energielasten en een verhoogd comfort geeft.

Als kers op de taart hebben Ooijevaar en Parteon de historische gevelmakelaars – stalen ornamenten aan de bovenzijde van de voorgevel – teruggebracht. Op oude foto’s van de Prins Hendrikstraat was te zien dat deze makelaars in het verleden een kroon op de woningen vormden.

Pieter van der Werff, projectmanager bij Parteon en Paul Vlaar, algemeen directeur van Ooijevaar | bevlogen bouwers besloten daarop contact te leggen met opleidingsschool Tetrix Techniek in Heerhugowaard, waar de nieuwe makelaars op een computergestuurde plasmasnijmachine in de opleidingswerkplaats van de techniekopleiding zijn gemaakt. Het resultaat mag er zijn!

Download PDF

Back To Top