In opdracht van de GGZ NHN en in samenwerking met Bouwadvies Groot-Holland heeft Ooijevaar de renovatie- en restauratiewerkzaamheden van de Willibrordus kapel in Heiloo verzorgd. De tussen 1938 en 1940 gerealiseerde kapel begon in de jaren ‘90 gebreken te vertonen aan de koperen dakbedekking. Ondanks diverse pogingen het dak te repareren nam de lekkage enkel toe. De kapel is sinds 21 juni 2000 een rijksmonument, wat betekent dat de kapel beschermd en in stand gehouden dient te worden. De kapel is weer in ere hersteld en kan weer een belangrijke maatschappelijke rol gaan vervullen.
De werkzaamheden voor de restauratie concentreerden zich voornamelijk op het exterieur van de kapel. Het koperen dak is een spil in de restauratiewerkzaamheden. Door de lekkage is ook het dakhout, waar de koperen platen op bevestigd zijn, geïnspecteerd en waar nodig vervangen. Onder het koperen dak is een stalen constructie aanwezig die hersteld en opnieuw behandeld zal worden. De goten van de kapel zijn van beton en vertoonden voor de restauratie scheuren. Op diverse plekken is het beton van de wapening gesprongen. Tijdens de restauratie zijn de goten geheel geïnspecteerd, gerepareerd en opnieuw gecoat/geschilderd. Het bekende groene kruis op de spits van de toren is opnieuw met koper beslagen. Bij de opening van de gerestaureerde kapel is het groene kruis opnieuw ontstoken en het is daardoor weer herkenbaar als één van de bakens van Heiloo.
De Willibrordus kapel geldt als echte ‘landmark’ voor Heiloo. Veelal vertellen bewoners van Heiloo en daarboven dat wanneer zij bijvoorbeeld op de terugweg van vakantie vanaf de A9 het koperen dak of het groen verlichte kruis zien, ze weten dat ze bijna thuis zijn. Deze maatschappelijke waarde en het feit dat we hier gewerkt hebben aan een uniek en bijzonder monument, maakt dit een project waar we als bevlogen bouwers trots op kunnen zijn!