skip to Main Content

Technologie

Flexibel, snel en effectief door de toepassing van nieuwe technologieën.

Technologie

Mens

Aandacht voor gezondheid, geluk en het welzijn van bewoners en gebruikers.

Mens

Natuur

Verbonden met de omgeving en verantwoordelijk voor onze aarde.

Natuur

Onze geschiedenis

Cor Ooijevaar, begonnen als metselaar, startte op 1 september 1956 ons bedrijf vanuit zijn woning aan de Lindenlaan 95 in Alkmaar. Eén van zijn eerste klanten was de lokale slachterij, die in de wederopbouwperiode moeite had om een goede partij voor de nodige onderhoudswerkzaamheden te vinden. In de jaren ’70 van de vorige eeuw ontstond er ook behoefte aan de projectmatige renovatie van woningcomplexen. Ooijevaar zag en greep de kans, waar andere bouwers liever ‘in het open veld bouwden’. Eén van de eerste grote projecten betrof de renovatie van 104 woningen aan de Baansingel in opdracht van woningcorporatie Goed Wonen, nu Woonwaard.

Groeiende omvang werkzaamheden

Onder leiding van Piet Dekker, die in 1973 bij het bedrijf in dienst kwam, groeide de omvang van de werkzaamheden in de daarop volgende perioden gestaag. Ooijevaar werd steeds vaker verantwoordelijk voor de uitvoering van grootschalige en complexe projecten, veelal in bewoonde of in bedrijf zijnde staat. In 2003 kwam Piet’s oudste dochter Margret het bedrijf versterken en vanaf 2010 sloot ook haar echtgenoot, Paul Vlaar, zich aan bij de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Ooijevaar vandaag de dag

Paul Vlaar (algemeen directeur), Margret Dekker (directeur HRM), Laurence Heesterbeek (operationeel directeur) en Niels Bakker (adjunct directeur) vormen tezamen de directie. Met circa 130 bevlogen bouwers hebben zij de afgelopen periode hard gewerkt aan de ontwikkeling van Ooijevaar | bevlogen bouwers tot een partner van corporaties, woon | zorg instellingen en andere professionele vastgoedregisseurs die wil ‘bouwen met betekenis!’ Dat doen we door aandacht te besteden aan de gezondheid en het geluk en welzijn van mensen, door nieuwe technologie toe te passen die ons helpt sneller en flexibeler te werken en door de verbinding tussen mensen en de natuur te versterken en verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om de toekomst van onze aarde.

Back To Top