skip to Main Content

3D modelleren / BIM

Waar veel bouwbedrijven nu aangeven dat ze met BIM werken, hebben we bij Ooijevaar al in 2010 de keuze gemaakt om in 3D te werken. Vanaf dat moment zijn we met eigen 3D modelleurs aan de slag gegaan om eenvoudig en snel modellen op te bouwen vanuit pointclouds en verschillende disciplines in één model te integreren. Daarnaast voegen wij steeds meer elementen toe die waardevol zijn, omdat ze bijdragen aan een fijnere manier van (samen)werken, heldere en interactieve communicatie met klanten en bouwpartners en een beter eindproduct.

Gebouwen virtueel samenstellen

Door gebouwen vooraf virtueel samen te stellen, krijgt u als opdrachtgever, maar ook als bewoner of eindgebruiker, een beter beeld van de toekomstige ‘look | feel’ van een wijk, gebouw of interieur en de ruimtelijke beleving van een gebouw of ruimte. BIM-modellen en 3D impressies, horizontale, verticale en diagonale doorsnedes en filmpjes maken snel inzichtelijk of een ontwerp voldoet aan uw wensen en verwachtingen en of er nog onderdelen of knooppunten zijn die meer aandacht vragen.

Uiteraard kunnen wij de 3D modellen ook verrijken door bijvoorbeeld de energieprestatie van individuele woningen te visualiseren, belangrijke details uit te vergroten, verschillende bouwdelen of bouwstappen afzonderlijk te presenteren, installatiesystemen virtueel zichtbaar te maken, modellen virtueel in de bestaande gebouwde omgeving in te passen of het contrast tussen de oude en de nieuwe gebouwde omgevingen te laten zien.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar hoe wij 3D modelleren en BIM in praktijk brengen? Neem dan contact op met Paul Vlaar of Thijs Duin.

3D Modelleren | Ooijevaar Bouw
Back To Top