skip to Main Content

Opwekking, opslag en verbruik van energie

Bij Ooijevaar gaan we uit van de trias energetica als het om de opwekking, opslag en het verbruik van energie gaat. Dit betekent dat we veel aandacht besteden aan isolatie (bij voorkeur van hernieuwbare isolatiematerialen als vlas en cellulose) en dat we proberen zo luchtdicht mogelijk te bouwen, waarbij we de behaalde Qv10 controleren met rookproeven en blowerdoortesten.

Interessante ontwikkelingen

Op het gebied van installaties, zien we verschillende interessante ontwikkelingen. Qua opwekking zijn er bijvoorbeeld steeds betere zonnepanelen beschikbaar, worden panelen in toenemende mate in gevelelementen verwerkt en worden opbrengsten gemaximaliseerd door nieuwe generaties micro-omvormers. Op het gebied van opslag ontstaan nieuwe technieken, waarbij waterstof, grote warmwaterboilers, en accu’s zich sterk ontwikkelen. Qua verbruik zoeken we in toenemende mate naar flexibiliteit in gebruik, differentiatie in beschikbaarheid tussen leefruimtes (i.e. verwarming in slaapkamer versus woonkamer) en decentrale installatie-oplossingen die grote, éénmalige vervangingsinvesteringen tot het verleden laten behoren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over hoe wij tegen de opwekking, de opslag en het verbruik van energie aankijken en wilt u weten welke oplossingen wij integreren in de gebouwde omgeving? Neem dan contact op met Paul Vlaar, Laurence Heesterbeek en Thijs Duin.

Opwekking & opslag | Ooijevaar Bouw
Back To Top