skip to Main Content

Sensoren

Meten = weten = ‘daten’. En wat bedoelen we dan met ‘daten’? We gebruiken die metafoor om te bepalen of er een match is tussen datgene wat wij als bouwbedrijf maken en de door de gebruiker gewenste functionaliteit en geschiktheid van het product.

Temperatuur en luchtvochtigheid

Zo meten we met sensoren hoe de temperatuur en luchtvochtigheid in het – door onszelf uitgedachte en toegepaste – vlas-dakisolatiesysteem zich bij verschillende woningen gedurende de dag en over verschillende seizoenen heen ontwikkeld. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld de ideale dikte van het isolatiepakket bepalen en eventuele risico’s op vochtophoping en lekkage vroegtijdig opsporen.

Luchtkwaliteit

Daarnaast plaatsen we sensoren in ruimtes om de luchtkwaliteit (o.a. luchtvochtigheid, temperatuur, CO2 en VOC’s), de lichtsterkte, aanwezigheid van medewerkers in een ruimte, het geluidsniveau of andere zaken te meten. Aan de hand van deze metingen kan het gebruik van ruimtes worden geoptimaliseerd en zijn we in staat om gezondere en prettigere leefomgevingen te creëren voor opdrachtgevers en eindgebruikers.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over wat wij met sensoren kunnen? Neem dan contact op met Paul Vlaar of Thijs Duin.

Sensoren | Ooijevaar Bouw
Back To Top