skip to Main Content

Circulaire materialen

Bij Ooijevaar proberen we steeds meer circulaire materialen toe te passen. Daarbij kiezen we bewust zoveel mogelijk voor hernieuwbare grondstoffen. Deze grondstoffen voorkomen de uitputting van de aarde en worden vaak dichter bij huis geproduceerd, waardoor de schadelijke CO2 uitstoot die samenhangt met lange transportafstanden wordt beperkt.

Eenvoudiger afbreekbaar

Het voordeel van dergelijke grondstoffen is bovendien dat ze vaak eenvoudiger afbreekbaar zijn, qua productie minder belastend zijn voor het milieu dan synthetische producten en regelmatig over eigenschappen beschikken die de gezondheid van mensen bevordert of in ieder geval niet beschadigd.

Positief effect op de luchtkwaliteit

Ze bevatten veelal geen toxische stoffen, hebben soms een positief effect op de luchtkwaliteit (o.a. damp-open isolatiesystemen) en kunnen met natuurlijke middelen worden gereinigd (o.a. rubberen vloeren). Vaak nemen deze producten ook een bijzonder gevoel met zich mee: intuïtief weten we allemaal dat ze beter voor ons zijn en het voelt goed om ze om ons heen te hebben (o.a. hout, leem en vlas).

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over hoe wij circulaire materialen integreren in ontwerpen en de gebouwde omgeving? Neem dan contact op met Paul Vlaar.

Circulaire materialen | Ooijevaar Bouw
Back To Top