skip to Main Content

Projectomschrijving

In opdracht van Parteon, de gemeente Zaanstad en meer dan 50 particuliere woningeigenaren heeft Ooijevaar gewerkt aan het herstel van de funderingen van 198 woningen in de Zeeheldenbuurt. Met behulp van de tafelmethode hebben we de woningen een nieuwe, stabiele basis gegeven.

Voordat we de nieuwe funderingen konden aanbrengen, hebben we eerst asbest gesaneerd onder de vloeren en in de woningen. Vervolgens hebben we de trappen en toiletten ‘opgehangen’, waarna we verder zijn gegaan met het storten van de werkvloeren en het boren van de kassen in de bouwmuren. Door middel van een hydraulische pers zijn er trillingsvrij stalen buispalen aangebracht onder de nieuwe betonvloeren.

Naast funderingsherstel hebben we de woningen van Parteon ook gerenoveerd en een stuk duurzamer gemaakt. Zo hebben we alle installaties vervangen en nieuwe kunststof kozijnen geplaatst, zijn de gevels geïsoleerd en is er in de dakkappen een vlas-isolatiepakket aangebracht. De bewoners hebben bovendien nieuwe keukens, badkamers en toiletten gekregen.

Een flinke, uitdagende klus waar we heel trots op zijn!

Download PDF

Back To Top