skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Groot onderhoud 94 woningen Dodonaeusstraat
Plaats: Zaandam
Opdrachtgever: Parteon

In opdracht van en in samenwerking met Parteon heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers het groot onderhoud aan 94 woningen in de L-flat aan de Dodonaeusstraat verzorgd. Net als bij diverse andere complexen die we voor Parteon hebben aangepakt, zijn we bij de voorbereidingen voor dit complex als volwaardige bouwpartner aan de slag gegaan met het verzorgen van bewonersavonden, het houden van bewonersgesprekken, het opstellen van diverse varianten voor de onderhoudsbeurt, inclusief mogelijkheden voor verduurzaming en comfortverbetering.

De werkzaamheden aan het complex bestonden onder meer uit het verwijderen van asbesthoudende kit en bitumen, herstel van betonnen elementen, het aanbrengen van triflex afwerking op de galerijen, vervanging van de gevelpuien en toegangsdeuren tot de bergingen, het aanbrengen van nieuwe entrees en postkasten en vernieuwing van de dakbedekking en toepassing van dakisolatie. Daarnaast hebben we het glas vervangen door HR++ glas, zijn de kopgevels nu voorzien van spouwisolatie en hebben we de eerste verdiepingsvloeren geïsoleerd.

Binnen in de woningen is het elektra-werk grotendeels vernieuwd, hebben we gezorgd voor adequate brandwerende afdichtingen, zijn de cv-installaties vervangen en hebben de bewoners nieuwe MV-installaties gekregen. In de meeste woningen hebben we bovendien nieuwe badkamers, keukens en toiletten gemaakt. Uiteraard is het gehele complex netjes geschilderd. Door deze ingrepen zijn de woningen niet alleen gemoderniseerd, maar ook verduurzaamd van F- en G-labels naar label A. De intensieve begeleiding van de bewoners gedurende het traject en het vakmanschap van onze vaklieden hebben ervoor gezorgd dat wij in de evaluaties een pluim kregen voor de wijze waarop de werkzaamheden zijn verricht. Wederom een resultaat om trots op te zijn!

Download PDF

Back To Top