skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Nieuw- en verbouw Z.M.L.K. school De Schelp
Plaats: Haarlem
Opdrachtgever: Stichting Sint Bavo

In opdracht van Stichting Sint Bavo en in samenwerking met de gemeente Haarlem, KPG architecten en OCS adviseurs heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de nieuwbouw en verbouw van Z.M.L.K. school De Schelp in Haarlem gerealiseerd.

De nieuwbouw omvat 13 extra klaslokalen op de verdieping en de begane grond en de toevoeging van diverse andere onderwijsruimten en kantoren. Het nieuwbouwgedeelte van de school wordt gemarkeerd door getande gevels en daken voorzien van grote daklichtkoepels, waardoor een speels gebouw is ontstaan dat leerlingen en docenten een hele lichte, ruime en comfortabele leeromgeving biedt. De goudbruin gemêleerde stenen, gecombineerd met het repeterende patroon van strak ogende kozijnen geven het gebouw een unieke uitstraling.

Ook het bestaande gebouw heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan. Waar nodig zijn installaties aangepast of vervangen en in de meeste ruimtes zijn nieuwe vloer-, wand-, en plafondafwerkingen aangebracht, waardoor deze weer fris en uitnodigend overkomen. De school is bovendien voorzien van diverse duurzaamheidsmaatregelen, waaronder vloerisolatie door middel van schelpen, CO2-gestuurde ventilatie, PV-panelen en een warmtepomp.

Download PDF

Back To Top