skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Nieuwbouw 17 zorgeenheden en 20 appartementen Kalmoesstraat
Plaats: Heerhugowaard
Opdrachtgever: Woonwaard

In opdracht van Woonwaard en Esdégé-Reigersdaal en in samenwerking met Rietvink Architecten en Syperda-Hardy heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de nieuwbouw van 17 zorgeenheden en 20 appartementen aan de Kalmoesstraat in Heerhugowaard verzorgd.

Onze bevlogen bouwers waren vanaf het begin van het project betrokken bij de voorbereiding en uitwerking van de plannen. Vanuit de behoeften van de cliënten en medewerkers die het woonzorg-deel van het complex hebben betrokken, is rekening gehouden met de wens om een heel brede dwaalgang en een binnentuin te realiseren. Daarmee is een veilige, afgeschermde omgeving gecreëerd, waarin de cliënten zich op hun gemak voelen.

Uiteraard is rekening gehouden met de nodige voorzieningen, waaronder tilliften, toegang tot de appartementen via dubbele deuren, een sprinklerinstallatie, akoestische spuitplafonds en opstelruimtes voor scootmobielen en andere hulpmiddelen.

De appartementen van Woonwaard zijn zeer energiezuinig en gebouwd met een EPC van 0.0. De appartementen worden ontsloten via mooi afgewerkte galerijen en zijn van binnen licht en ruim. Qua detaillering is onder meer extra aandacht besteed aan de uitstraling van de kozijnen en het aanbrengen van variatie in het metselwerk.

Het is heel mooi om te zien hoe de integratie van wonen en zorg op deze plek vorm heeft gekregen. Complimenten aan het hele team!

Download PDF

Back To Top