skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: nieuwbouw 35 appartementen en nieuwe werkomgeving Camphuysenstraat
Plaats: Alkmaar
Opdrachtgever: Van Alckmaer voor Wonen

In opdracht van Van Alckmaer voor Wonen heeft Ooijevaar het ontwerp en de bouw van 35 appartementen en een kantoorplint gerealiseerd. Het plan is ‘van ‘scratch af opgebouwd’. Binnen het Design & Construct contract reikten onze werkzaamheden van het ontwerp van het gebouw – waarbij we hebben opgetrokken met BRTArchitecten – tot aan de installatietechnische optimalisatie en de indeling en vormgeving van het nieuwe kantoor. Het kantoor is turn key overgedragen aan de opdrachtgever.

Het gebouw schittert op vele fronten. Qua ontwerp is gekozen voor een speelse en tegelijkertijd zakelijke benadering. Zo hebben we variaties in steenkleur en metselwerk gecombineerd met een Engelse techniek om gevelvlakken te accentueren (i.e. chipperen). De plint van het gebouw heeft extra hoge, ranke kozijnen met een luxe uitstraling, terwijl de bovenliggende verdiepingen rust en robuustheid uitstralen.

Er is bovendien veel aandacht besteed aan details. Een mooi voorbeeld betreft de goudkleurige hekwerken die zowel spijlen als lamellen bevatten. Andere in het oog springende onderdelen betreffen de grote vierkante schuifdeur en de ‘huisjes’ in het kantoor. Uiteraard scoort het gebouw ook op het gebied van duurzaamheid hoog: door een aansluiting op het Warmtenet, een dak vol zonnepanelen en hoogwaardig geïsoleerde gevels met een hoge kierdichtheid (Qv10) gaan comfort en energiezuinigheid hand in hand. Een gebouw om trots op te zijn!

Download PDF

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top