skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”text-justify”]Project: Nieuwbouw 64 all-electric appartementen
Plaats: Bennebroek
Opdrachtgever: Zorgbalans

In opdracht van Zorgbalans en in samenwerking met HK-Consultancy, HJK Architecten, Mondria Advies en Schulte & Lestraden heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers een duurzame, toekomstbestendige, all-electric woonlocatie voor senioren gerealiseerd. De 64 appartementen, die te midden van een prachtige parkachtige omgeving liggen, beschikken over luchtdichte en zeer goed geïsoleerde gevels (Qv10 < 0,40), welke grotendeels zijn voorzien van Triple-glas. De woongebouwen hebben géén gasaansluiting; op het dak liggen maar liefst 486 zonnepanelen, er worden zonneboilers voor het warmtapwater toegepast en in de luchtbehandeling wordt voorzien door WTW en warmtepompen. De armaturen zijn natuurlijk uitgerust met led-verlichting en het hemelwater wordt niet op het riool geloosd, maar in de bodem gebracht via infiltratiekratten.

Naast de techniek, is er heel veel aandacht besteed aan de mens: in het ontwerp is bijvoorbeeld gezocht naar verbondenheid met de natuur en de tuin, door de verbinding te zoeken met buiten. Grote houten spanten en de afwerking van trappen en balkons versterken deze natuurlijke uitstraling. In de woongebouwen is alles gedaan om een open en huiselijke sfeer te creëren. Grote leef-keukens, zitjes, tafels waaraan gezamenlijk kan worden gegeten, glas-in-lood schuifdeuren en ingebouwde kasten, het klopt allemaal! Grote wanden en trappenhuizen zijn voorzien van foto-impressies en krijgen licht vanuit vides, dakstraten/daklichten en armaturen, die ervoor zorgen dat de menselijke maat en het gevoel van ‘thuis’ voorop staan.

Uit alles wordt duidelijk dat hier een duurzame, toekomstgerichte en heel fijne leefomgeving is gecreëerd voor de nieuwe bewoners. Een topprestatie van het hele team!

Download PDF[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top