skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Realisatie Optimum Care afdeling Heliomare
Plaats: Wijk aan Zee
Opdrachtgever: Heliomare

In opdracht van Heliomare heeft Ooijevaar samen met Meijran Partners, Cofely en Valstar Simonis de plannen uitgewerkt voor de realisatie van de nieuwe Optimum Care afdeling. Deze unieke afdeling is voor patiënten met een revalidatie-indicatie waarbij de zorg nog hoogcomplex is. Heliomare kan hier patiënten adequaat monitoren op één of meerdere vitale lichaamsfuncties en direct oefentherapie bieden, ook als zij nog bewaakt worden. Binnen de afdeling biedt een multidisciplinair en gespecialiseerd behandelteam patiënten 24 uur per dag zorg en ondersteuning in de eerste fase van hun revalidatie.

Gedurende de planvorming is, binnen een vooraf vastgesteld budget, gekeken naar optimalisatiemogelijkheden als het gaat om bijvoorbeeld ruimtegebruik, benodigde veiligheidsvoorzieningen, het hergebruik van materialen, bundeling van logistieke bewegingen en het beperken van overlast voor de patiënten en medewerkers van Heliomare die binnen de andere afdelingen van het gebouw gewoon hun werkzaamheden of therapie moesten kunnen doen.

De werkzaamheden betroffen de realisatie van een compleet nieuwe revalidatie-afdeling op hoog niveau, inclusief de benodigde installaties (o.a. medische gassen, BMI, et cetera), interieurbouw, vloeren, wanden, plafonds, nieuwe badkamers en toiletten en automatische schuifdeuren. Op de verdieping zijn bovendien nieuwe kozijnen geplaatst tussen de twee bestaande verdiepingsvloeren, waarmee we een voormalig buitenterras bij de afdeling hebben getrokken en dit hebben kunnen transformeren in een nieuwe oefenruimte.

Het project is gerealiseerd in een zeer korte voorbereidings- en bouwtijd van ca. 7 maanden.

Download PDF

Back To Top