skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Renovatie 18 woningen
Plaats: Oegstgeest
Opdrachtgever: Stichting MeerWonen

In opdracht van Stichting MeerWonen heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers 18 woningen gerenoveerd in de wijk Buitenlust. Dit Design & Construct project is in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en Alphaplan voorbereid en uitgevoerd. De aanwezigheid van diverse woningtypes en verschillen in de bestaande toestand vroegen om een gedifferentieerde aanpak. Dit betekende dat we per woning een overzicht van werkzaamheden en een menukaart hebben opgesteld. Door de woningen in 3D in te scannen, konden hoeveelheden en maatvoering snel bepaald worden.

Onderdelen die voor alle woningen van toepassing waren betroffen onder meer de dakvervanging en de vernieuwing van goten, het schilderwerk en het opknappen van de gevels. Maar waar in sommige woningen de kozijnen zijn vervangen, volstond herstel in andere woningen en waar diverse woningen een dakopbouw of spouwisolatie hebben gekregen, was dat in andere woningen niet nodig of gewenst. Hetzelfde gold voor de vernieuwing van badkamers, keukens en toiletten, stucwerkzaamheden, het aanbrengen van nieuwe verwarming- en ventilatie-installaties, brandwerende voorzieningen, de aanleg van vloeren en vele andere onderdelen.

Het eindresultaat mag er zijn! De woningen zien er niet alleen weer netjes uit, maar ook op het gebied van wooncomfort en duurzaamheid zijn grote stappen gemaakt.

Download PDF

Back To Top