skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Renovatie 22 woningen (2e fase) Kanaalstraat
Plaats: Schagen
Opdrachtgever: Wooncompagnie te Hoorn

Ooijevaar heeft in 2013 in Schagen de renovatie van 19 woningen in de Marktstraat/Veeteeltstraat verzorgd. Nadat een andere aannemer die in dezelfde wijk een project uitvoerde niet langer aan haar betalingsverplichtingen kon voldoen, heeft opdrachtgever Wooncompagnie eind maart 2014 aan Ooijevaar opdracht gegeven om de werkzaamheden van deze aannemer over te nemen.

Totaal moesten er nog 22 van de 38 woningen worden afgerond. We zijn begonnen met een standopname en een inventarisatie van onvolkomenheden en verbeterpunten. Vervolgens hebben we contact gezocht met de gespecialiseerde aannemers en leveranciers die reeds bij het project betrokken waren, omdat wij en de opdrachtgever het project graag met hen wilden afmaken.

Doordat er abrupt een einde kwam aan de werkzaamheden van het andere bouwbedrijf, verkeerden de verschillende woningen allemaal in een andere bouwfase. Zo moest van 5 woningen alleen de afbouw nog worden afgerond, moest van 9 woningen nog de gehele installatie en afbouw gedaan worden en was er bij 8 woningen sprake van een volledige renovatie inclusief de volgende werkzaamheden: sloopwerk, storten begane grondvloeren, laten plaatsen van houtskeletbouwelementen, vernieuwing van het complete dak, al het overige timmerwerk en de volledige afbouw.

Het project heeft ondanks de problemen met de eerste aannemer slechts geringe vertraging opgelopen en de gefaseerde oplevering zorgde ervoor dat de meeste bewoners toch nog sneller dan gedacht hun compleet vernieuwde woningen konden betrekken.

De bouwtijd bedroeg 4,5 maand.

Download PDF

Back To Top