skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Renovatie 67 woningen Woutertje Pietersestraat | het Borstblok
Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

Voor de gemeente Amsterdam heeft Ooijevaar een intensieve renovatie van 67 portieketagewoningen in het beeldbepalende Borstblok aan de Woutertje Pietersestraat uitgevoerd. Hierbij is deels gebruik gemaakt van wisselwoningen voor de bewoners, maar zijn de werkzaamheden ook deels in bewoonde situatie uitgevoerd. Het project bestond uit een algehele opknapbeurt van de woningen, waarbij energetische verbetering en duurzaam wooncomfort voorop stonden.

De werkzaamheden bestonden onder meer uit het vervangen van vloeren, plafonds, wanden en kozijnen. Bij de uitvoering van deze werkzaamheden is extra aandacht besteed aan de akoestische en isolerende waarde van de toegepaste producten. Binnen in de woningen hebben we bovendien badkamer-, keuken- en toiletrenovaties verzorgd en zijn de woningen opnieuw netjes afgewerkt.

In het gehele complex hebben we daarnaast de installaties grondig aangepakt en zijn de portieken volledig vernieuwd. Door ook de gevels te herstellen en balkoncoating en nieuwe hekwerken aan te brengen is een prachtig eindresultaat bereikt.

De bouwtijd bedroeg een jaar en 3 maanden.

Download PDF

Back To Top