skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Renovatie en verbouwing IKC De Argonauten
Plaats: Haarlem
Opdrachtgever: gemeente Haarlem en Stichting Spaarnesant

In opdracht van de gemeente Haarlem en Stichting Spaarnesant heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers een leegstaand gemeentelijk monument getransformeerd tot een prachtige lagere school en een licht en vriendelijk kinderdagverblijf.

In dit Design & Construct project hebben we niet alleen de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de werkzaamheden gekregen, maar hebben we ons ook ingezet voor het uitwerken van het ontwerp en de engineering. Omdat het een monumentaal gebouw betrof dat moest worden omgetoverd tot een fijne plek voor kinderen, is er heel veel aandacht besteed aan bijvoorbeeld lichtinval, klimaat, veiligheid, gezondheid en akoestiek. Ook de eisen op het gebied van kier- en luchtdichtheid waren hoog, wat werd gecombineerd met de aanleg van volledig nieuwe duurzame installaties, inclusief een WKO.

Onze werkzaamheden op de locatie zelf startten met de verwijdering van asbest en sloop en funderingsherstel. Daarna hebben onze bevlogen bouwers – met respect voor het monument, de balkenconstructie en diverse details vanuit de Amsterdamse School – een schitterende omgeving gecreëerd voor de kinderen, de leraren en leraressen en de medewerkers van het kinderdagverblijf. Dingen die in het oog springen zijn onder andere de prachtige glazen trappen en balustrades, de verlichte plafonds, een met houten elementen afgewerkte ronde wand rondom de kleedkamers en douches en volledig nieuwe gymzaal.

IKC de Argonauten is een bijzonder gebouw geworden dat leeft! Iedereen die betrokken is geweest bij de totstandkoming van dit gebouw verdient een dikke pluim en kan trots zijn op deze topprestatie.

Download PDF

Back To Top