skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Verbouw ROC Joke Smit aan de Reijnier Vinkeleskade 62
Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: ROC van Amsterdam

Het monumentale gebouw van het ROC Joke Smit aan de Reijnier Vinkeleskade te Amsterdam was toe aan een grote onderhoudsbeurt. Het gebouw, vormgegeven in de stijl van de Amsterdamse School – inclusief beeldengroepen en ornamenten van Hildo Krop –  is in opdracht van de ROC van Amsterdam en onder directievoering van Tagis, door Ooijevaar | bevlogen bouwers onder handen genomen. Tijdens de verbouwing werd de school tijdelijk geherhuisvest.

In overleg met Bureau Monumenten & Archeologie (BMA) hebben we de gevels gereinigd, de kozijnen geschilderd en nieuwe markiezen geplaatst. Het gebouw is van binnen compleet gestript. De oorspronkelijke houten verdiepingsvloeren zijn verstevigd en voorzien van houten balken van acht meter lang. Diverse ruimtes zijn vergroot, verkleind, of in andere opzichten aangepast. Zo zijn de sanitaire ruimtes geheel vernieuwd en is de kantine voorzien van een nieuwe keuken die aan alle wensen en eisen van de gebruikers voldoet. De elektrische installatie, verwarmingsinstallatie en ventilatievoorzieningen zijn respectievelijk geheel en grotendeels vernieuwd. In samenwerking met A&D Interieurbouw zijn, conform het concept van Bleijh, diverse meubels vervaardigd, waaronder een uitschuifbaar podium.

 Dit bijzondere en veelomvattende project vergde een extensieve voorbereiding van alle betrokken partijen, waarbij onder meer gezamenlijk een lean-planning is opgezet, zodat ieder vanuit zijn of haar discipline kon meedenken om een efficiënt en realistisch uitvoeringsschema op te stellen. Het project is dan ook volgens planning uitgevoerd.

De bouwtijd bedroeg acht maanden. Het gebouw is op 10 oktober 2014 opgeleverd. De school is na de verhuizing en inrichting begin 2015 in gebruik genomen.

Download PDF

Back To Top