skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Verbouwing en restauratie Nieuwehaven 62
Plaats: Edam
Opdrachtgever: Wooncompagnie

In opdracht van Wooncompagnie en in samenwerking met Schipper Zijlstra Architecten heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de verbouwing en restauratie van het Rijksmonument – bekendstaand als de voormalige diaconie – aan de Nieuwehaven 62 te Edam verzorgd. In dit prachtige herenhuis, met zijn brede lijstgevel, snijramen en gesneden dubbele voordeur met een rondbogig deurkalf, hebben we 15 moderne appartementen gecreëerd die qua wooncomfort niet onderdoen voor hedendaagse nieuwbouw en tegelijkertijd volop karakter en historie ademen.

Om tot een optimaal plan te komen hebben we tal van onderzoeken uitgevoerd en is er samen met de opdrachtgever toegewerkt naar een haalbaar plan. We werden daarbij met name op het gebied van de vloeren, de brandwerende voorzieningen en de inpassing van installaties met behoud van monumentale waarden geconfronteerd met de nodige uitdagingen. De werkzaamheden zijn bovendien in fases uitgevoerd, omdat het pand gedurende de verbouwing deels bewoond is gebleven.

Qua werkzaamheden hebben we eigenlijk alle mogelijke disciplines verzorgd, inclusief het vervangen en afwerken van vloeren, wanden, plafonds, het plaatsen van keukens, creëren van badkamers en toiletten, vernieuwing van de E- en W-installaties, voegwerkherstel, dakherstel en schilderwerk.

Na de intensieve renovatie/restauratie heeft dit markante gebouw haar glorie en haar ziel hervonden. Alle betrokkenen kunnen enorm trots zijn op het prachtige eindresultaat!

Download PDF

Back To Top