skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Verbouwingen Amstelland Ziekenhuis
Plaats: Amstelveen
Opdrachtgever: Amstelland Ziekenhuis

In opdracht van het Amstelland Ziekenhuis heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers diverse verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden verzorgd. De meest in het oog springende ingrepen betreffen onze werkzaamheden aan de verlosafdeling en de realisatie van de politheek. De grootste uitdaging bij dergelijke interne verbouwingen is uiteraard het feit dat het ziekenhuis 24|7|365 doordraait. Een flexibele grondhouding, een uitgekiende en met de zorgmedewerkers afgestemde planning en een gedisciplineerde uitvoering zorgen ervoor dat we de werkzaamheden met minimale overlast en conform afspraak hebben kunnen uitvoeren.

De vernieuwde verlosafdeling beschikt nu over modern ingerichte verloskamers, waar bijvoorbeeld de door gebruikers gewenste sfeer kan worden aangepast door middel van de toegepaste gekleurde ledverlichting die weggewerkt is in het meubel. Medische attributen en instrumenten zijn zoveel mogelijk weggewerkt in het meubilair, waarmee de ΄klinische uitstraling΄ is omgezet in een ΄huiselijke sfeer΄ en vrouwen die in de kamers van hun kindje bevallen zich meer op hun gemak voelen.

Om de bezoekers van het Amstelland Ziekenhuis extra service en toegevoegde waarde te kunnen bieden, hebben we ook een zogenaamde politheek gerealiseerd. Hier kunnen patiënten of hun familie direct de voorgeschreven medicijnen afhalen, een vorm van one-stop-shopping. De politheek heeft een zeer open karakter gekregen. De frisse kleuren, het lage en vriendelijk ogende meubilair, de toepassing van grote glasoppervlakken en de uitgekiende kunstdagverlichting dragen bij aan een heel prettige werkomgeving en klantervaring.

Download PDF

Back To Top