skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Verbouwingen Nova College
Plaats: Beverwijk
Opdrachtgever: Nova College

Ooijevaar | bevlogen bouwers heeft voor het Nova College reeds diverse renovaties en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Ditmaal ging het om de interne verbouwing van de vestiging aan de Laurens Baecklaan in Beverwijk. Gedurende de ingreep zijn een groot aantal lokalen, de werkplaatsen voor motorvoertuigentechniek en werktuigbouw, meerdere gangzones en het zorgplein grondig gemoderniseerd.

In nauwe samenwerking met installateur Cofely West Nederland hebben we een plan ontwikkeld en een planning opgesteld, waarin we de vernieuwing van een groot deel van de in de gebouwen aanwezige installaties (i.e. klimaat, verlichting, elektra en data) zorgvuldig hebben afgestemd met wijzigingen in de bouwkundige indeling. Deze werkzaamheden hebben we zoveel mogelijk in de zomer- en herfstvakantie uitgevoerd, zodat de school gewoon kon blijven functioneren.

Na het ontkoppelen van de installaties en het verwijderen van de bestaande plafonds, vloerbedekking en wanden, zijn ten behoeve van de gewijzigde indeling sparingen aangebracht en hebben we nieuwe wanden en kozijnen geplaatst. Vervolgens zijn de vloeren, wanden en plafonds opnieuw afgewerkt. Het resultaat mag er zijn: de leerlingen van het Nova College krijgen nu les in een frisse, lichte omgeving met praktisch ingerichte ruimtes en zij kunnen bij hun praktijklessen weer gebruik maken van alle benodigde moderne voorzieningen.

Download PDF

 

Back To Top