skip to Main Content

Projectomschrijving

In opdracht van Intermaris heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de revitalisatie van het Betsy Perk in Hoorn verzorgd. De opgave bestond uit drie grote onderdelen: (1) het creëren van een ‘Huiskamer voor de Buurt’; (2) de vergroening van de buitenruimte; en (3) het doorvoeren van verbeteringen ten behoeve van de uitstraling en het functioneren van het complex. Dit laatste bestond onder andere uit de realisatie van veilige scootmobielplekken en het creëren van een fijnere, minder harde/kille uitstraling van de binnenruimte in het gebouw.

Om een sterkere ‘verbinding tussen binnen en buiten’ te bewerkstelligen en (buurt)bewoners in staat te stellen om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen, hebben we enkele structurele ingrepen aan het gebouw en de omgeving gedaan. Gebaseerd op het concept Mooodz©, dat we samen met Moodo interieurontwerp hebben ontwikkeld, is er een serre aan de bestaande recreatieruimte gebouwd. Daarmee hebben we een open huiskamer gecreëerd die in verbinding staat met het terras en het nieuw aangelegde, parkachtige buitengebied.
De Huiskamer van de Buurt heeft een heel fijn karakter gekregen, waarbij licht en natuurlijke materialen, kleuren en vormen zorgen voor een ontspannen sfeer. Al tijdens de opening bleek dat een schot in de roos!

Download PDF

Back To Top