skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Algehele renovatie en nieuwbouw wooncomplexen asielzoekerscentrum
Plaats: Heerhugowaard
Opdrachtgever: COA

In opdracht van het COA en in samenwerking met K_Dekker Bouw & Infra heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers het asielzoekerscentrum te Heerhugowaard vernieuwd en gemoderniseerd. Het project, bestaande uit de nieuwbouw van twee woongebouwen, alsmede de renovatie van zes paviljoengebouwen en een kantoor- en dienstencentrum, heeft ervoor gezorgd dat er nu maximaal 600 vluchtelingen op de vernieuwde locatie kunnen worden opgevangen.

De uitdaging bij dit project was groot! Zo bleef het asielzoekerscentrum gedurende de bouw gewoon in bedrijf, hadden we te maken met diverse verhuisbewegingen en bleek de bestaande infrastructuur niet voldoende voor een goed functionerende locatie. De voormalige gevangenisgebouwen stelden ons meerdere malen voor constructieve vraagstukken en diverse bestaande onderdelen bleken in slechtere staat dan oorspronkelijk gedacht.

Des te indrukwekkender is het resultaat: de nieuwe en gerenoveerde woonvoorzieningen zijn modern en comfortabel. Eigen entrees, keukens en douche- en toiletvoorzieningen aan de binnenzijde worden gecombineerd met een strakke uitstraling van de gebouwen aan de buitenzijde. Zo zijn de gerenoveerde paviljoens voorzien van nieuwe kozijnen en gevelelementen in een luxe antracietgrijze kleur en zijn in het kantoor- en dienstencentrum ruime kantoren, vergaderruimtes en spreekkamers gerealiseerd.

Hoewel de omstandigheden af en toe het uiterste vroegen van de betrokken medewerkers, is er een mega-prestatie geleverd. Of, zoals de locatiemanager van het COA zelf zegt: “Het zijn echt tovenaars hoor, van de bouwcombinatie Ooijevaar/K_Dekker.’’

Download PDF

Back To Top