skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: Nieuwbouw 31 appartementen en dagbesteding voor Esdégé-Reigersdaal
Plaats: Heerhugowaard
Opdrachtgever: Woonwaard

Aan de Middenweg in Heerhugowaard heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers in opdracht van Woonwaard en in samenwerking met Prosman Architecten vier woongebouwen en een centrum voor dagactiviteiten gerealiseerd. Na een uitgebreide en intensieve voorbereidingsperiode, gevolgd door een relatief korte bouwtijd van 8 maanden, hebben we aan 31 cliënten van stichting Esdégé-Reigersdaal en hun verzorgers de sleutels van een nieuwe, moderne voorziening overhandigd.

In samenspraak met alle projectpartners is een prikkelarme omgeving gecreëerd – waarbij de ervaring van de verschillende ruimten door de cliënten een belangrijke rol speelt. Akoestische plafonds en een bouwwijze waarbij geluidsoverdracht van appartement naar appartement is geminimaliseerd, gecombineerd met een bijzondere locatie die gekenmerkt wordt door openheid, doorkijkjes naar het landschap en de beschutting van een erfstructuur en boomgaard, zorgen ervoor dat de nieuwe bewoners zich hier prettig en veilig voelen.

Voorafgaand aan de bouw is het gehele project in BIM-gemodelleerd – inclusief alle installaties, de constructie, et cetera. Om vroegtijdige ingebruikname te garanderen, is voor veel onderdelen en elementen gebruik gemaakt van prefabricage (o.a. dak-, beton- en gevelelementen) en hebben we het traject van het begin af aan met vaste bouwpartners ingestoken. Het resultaat mag er zijn: bewoners en begeleiders voelen zich helemaal thuis in de beschutte, comfortabele en van alle gemakken voorziene nieuwe woon- en werkomgeving.

Download PDF

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top