skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

Project: Realisatie 12 appartementen in Rijksmonument
Plaats: Monnickendam
Opdrachtgever: Wooncompagnie

Toen onze opdrachtgever Wooncompagnie met de vraag kwam of we zouden willen meedenken over de realisatie van 12 appartementen in het Rijksmonument “De Bruinvis” te Monnickendam begonnen de ogen van diverse bevlogen bouwers te fonkelen. Wat een gave uitdaging!

En dan moet je het natuurlijk wel waarmaken. Nou, dat is gelukt! Het is een plaatje geworden. De prachtige plafonds, balkenconstructie, vides en andere ornamenten en details komen nog beter tot hun recht na deze indrukwekkende transformatie. Doordat verschillende appartementen nu beschikken over entresols is er bovendien extra leefruimte toegevoegd.

Om het project goed te kunnen voorbereiden, zijn we begonnen met diverse onderzoeken. Zo zijn het dak en de gevels geïnspecteerd met behulp van een drone en hebben we het gehele pand met onze eigen 3D scanners ingescand. Vervolgens hebben we de nieuwe indeling gemodelleerd in 3D (Revit), waarbij we – gegeven de monumentale status van het gebouw – de nodige uitdagingen tegenkwamen. Ook op bouwfysisch gebied lagen er de nodige puzzels, bijvoorbeeld wat betreft de meest geschikte isolatie van de gevels. Uiteindelijk zijn we ook hier aan de slag gegaan met het natuurproduct vlas.

Na maanden van noeste arbeid en vakwerk door onze enthousiaste bevlogen bouwers hebben we dit historische pand niet alleen in ere weten te herstellen, maar hebben we het samen met Wooncompagnie en onze bouwpartners ook een glansrijke toekomst gegeven.

Download PDF

 

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top