skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Renovatie 12 woningen Beukenstraat
Plaats: Beverwijk
Opdrachtgever: Woningcorporatie Woonopmaat

In opdracht van woningcorporatie Woonopmaat heeft Ooijevaar de verduurzaming en renovatie van 12 woningen aan de Beukenstraat in Beverwijk verzorgd.

Na een intensieve voorbereidingsperiode, hebben we allereerst de gehele schil van de woningen aangepakt: de houten vloeren zijn vervangen door Compofloors®, de daken zijn van buitenaf geïsoleerd en de gevels zijn in zijn geheel vernieuwd. Ook op het gebied van installaties heeft er een transformatie plaatsgevonden. Zo zijn alle woningen voorzien van zonnepanelen, kunnen de bewoners in het vervolg elektrisch koken en hebben we diverse duurzame verwarmingsinstallaties aangebracht. In een gedeelte van de woningen is een SolvisBen geplaatst, een Duits verwarmingssysteem dat door de integratie van de brander in de verwarmingsopslagbuffer bijzonder efficiënt en schoon werkt. De SolvisBen beschikt over een geïntegreerd energieopslagsysteem en de installatie kan uitgebreid worden met een aparte module die het mogelijk maakt om teveel opgewekte stroom van zonnepanelen om te zetten in warmte die via een traploze regeling kan worden opgeslagen als warmte in het buffervat.

In plaats van minder efficiënte lucht/water warmtepompen en relatief dure aardwarmtesystemen, is in diverse woningen ook een NIBE water/water warmtepomp geïnstalleerd in combinatie met een Triple Solar® bronsysteem. Dit bronsysteem bestaat uit warmtepomppanelen waarin binnen een gesloten circuit een mengsel van water en een milieuvriendelijk koudemiddel circuleert. Dit systeem produceert warm water met behulp van een warmtewisselaar en heeft alleen elektriciteit nodig voor de aandrijving van de warmtepomp.

Download PDF

Back To Top