skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Renovatie 14 entrees en portieken
Plaats: Purmerend
Opdrachtgever: Wooncompagnie

Bij Ooijevaar hebben we ons sinds enkele jaren gespecialiseerd in de realisatie van nieuwe entrees en de renovatie van bestaande portieken en entreegebieden. Deze werkzaamheden vragen om de coördinatie van diverse disciplines, heldere communicatie met bewoners/gebruikers en een gedegen voorbereiding. Op basis van een EMVI-uitvraag, waarin onze aanpak op deze en andere factoren werd beoordeeld, hebben we in opdracht van Wooncompagnie de renovatie van 14 entrees en portieken in Purmerend verzorgd.

Om zeker te stellen dat de werkzaamheden aan de wensen van de bewoners zouden voldoen en de realisatie prettig en veilig kon verlopen, hebben we de bestaande entrees met onze 3D scanner ingescand, is er een 3D model van de nieuwe situatie gemaakt en hebben we aan de hand daarvan de benodigde afstemming met bouwpartners, de gemeente en de bewoners verzorgd.

De vraag was of we de nieuwe entrees en de trappenhuizen lichter en opener konden maken, zonder de beeldkwaliteit uit het oog te verliezen. Ook moest er meer aandacht komen voor de brandveiligheid, toegankelijkheid en vandalisme-bestendigheid van de entrees. Door onder meer de glazen bouwstenen in de buitengevel te vervangen door brandwerend glas en de nieuwe kozijnen van de entrees van veel grotere glasoppervlakken te voorzien, is een prachtig eindresultaat bereikt.

Download PDF

Back To Top