skip to Main Content

Projectomschrijving

Project: Verbouwing kantoor WTC
Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: AutoBinck Group

In opdracht van AutoBinck hebben onze bevlogen bouwers een nieuw kantoor gerealiseerd binnen WTC Utrecht. In het bestaande casco hebben we een prachtige open werkomgeving gemaakt. De transparante glazen wanden en natuurlijke materialen en vormen zorgen voor een warme, prettige sfeer.

Door de grote vide met brede trapopgang en de strak ontworpen metalen en houten hekwerken is een mooi lijnenspel ontstaan. Door speelse elementen toe te voegen, onder meer bestaande uit zitjes, beplanting en een tafeltennistafel, is een zakelijke maar ook vriendelijke uitstraling gecreëerd.

Een huzarenstukje tijdens de verbouwing bestond uit het naar binnen brengen van de door Hofman Dujardin Architecten als één geheel ontworpen trapboom. In samenwerking met Jos Blom is dit element op een zogenaamde postzegellocatie aan het Jaarbeursplein ’s nachts in het 18 verdiepingen tellende gebouw gehesen. De kraan kon alleen op de busbaan staan en dus moest de hijsactie tussen 1:00 en 5:00 uur plaatsvinden. Op 45 meter hoogte werd de kraan tot minder dan een halve meter van de gevel begeleid!

Download PDF

Back To Top