skip to Main Content
[vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row remove_bottom_col_margin="true"][vc_column]

Projectomschrijving

[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”text-justify”]Project: Verbouwing school iPabo
Plaats: Alkmaar
Opdrachtgever: Hogeschool iPabo

In opdracht van Hogeschool iPabo heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de verbouwing van een nieuwe locatie in Alkmaar verzorgd. Binnen de bestaande muren van een voormalig kantoorpand is – nadat alle niet langer te gebruiken onderdelen zijn gestript en gedemonteerd – een nieuwe indeling gemaakt, die is opgebouwd rond leerpleinen. Daarin worden traditionele vakgebieden gebundeld, waarmee deze een thematisch karakter hebben gekregen die vakoverstijgende samenwerking mogelijk maakt en bevordert.

Met het oog op de specifieke sportklassen is er – na het nemen van de nodige constructieve maatregelen en het uitzagen van complete verdiepingsvloeren – inpandig een gymzaal gebouwd. Als centrum voor Onderzoekend Leren heeft het Exploreon een opvallende plaats gekregen in het nieuwe interieur. De nieuwe omgeving spoort aan tot onderzoeken en ontwerpen en biedt de iPabo-studenten een rijke leeromgeving voor het invullen van ICT-lessen en Natuur & Techniek, inclusief thematische hoeken als Het Weer, ‘t Leeft, Voeding, Maker space (met 3D printer), Constructies, Geschied-en-is en Elektriciteit.

In het project zijn ook op het gebied van duurzaamheid enkele interessante producten toegepast. Zo hebben we akoestisch spuitwerk van gerecycled krantenpapier op de plafonds aangebracht, zijn de nieuwe vloeren gemaakt van hernieuwbaar rubber én hebben we het vervangen van de ramen in de gymzaal voorkomen door met balvaste folies te werken. Maar bovenal hebben we – door een heel transparante, lichte en ruime opzet – een gezonde en inspirerende leeromgeving gecreëerd!

Download PDF[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column]

Doe meer inspiratie op

Verduurzaming 84 woningen Sam Vlessinghof te IJmuiden

Verbouwing politiebureau Amsterdam Centrum Amstel

Nieuwbouw 44 appartementen Amandelbloesem te Wormerveer

Vernieuwing entrees Jeanne d’Arclaan en Oostelijk Halfrond te Amstelveen

Button Text [/vc_column][/vc_row]
Back To Top